Onneksi tuli ennakoitua…

Kuva voisi olla tältä aamulta, paitsi että se vaakasuoraan satanut sankka lumiräntäsade puuttuu. Olipa melkoinen keli, mutta onneksi se yllätti itseni vain osittain, sillä vaihdatin talvirenkaat ONNEKSI jo viime viikolla.

Tiesin tänä aamuna ajavani vähän pidemmälle ja tarkistelin vielä viikonloppuna säätiedotuksia. Eivät enää luvanneet oikein mitään sateita – arvasin, kun renkaat olivat jo alla. Mutta kuinkas kävikään, n. 30 kilometriä kotoa säätyyppi muuttui aivan täysin ja kuiva tie oli enää muisto vaan!

Ojaanajoja en onneksi nähnyt, mutta useampi auto oli parkkeerannut bussipysäkeille ja tuli muutama hälytysajoneuvokin vastaan ☹️ Osan talvi oli taas yllättänyt….

En todellakaan rakasta talvella ajamista, etenkään sitä sohjoa, mutta oli maisema KAUNIS ja VALOISA, kun pellot ja pientareet olivat valkoisena puiden oksat kuorrutettu paksuhkolla lumipeitteellä.

Nyt on hieman jakomielitautinen olo: en haluaisi vielä täyttä talvea, mutta en jaksaisi ainaista sysipimeyttäkään. Onneksi ei ole minun päätännässäni, mitä milloinkin saadaan, voisi olla melkoista soutamista ja huopaamista 😊

Stella (256)

One Reply to “Onneksi tuli ennakoitua…”

  1. Hei Nimetön! Menin äsken sähläämään nappuloiden kanssa ja kadotin kommenttisi hyvästä ennakoinnista ja aikaisesta renkaidenvaihdosta jonnekin 😳 En siis tarkoituksella, vaan vahingossa.

    Näin se oli, olin ensimmäisten renkaat vaihtaneiden joukossa. Ja nastoilla on nyt menty koko tämä ”talvi”, vaikka suurin osa ajasta on suojaa sen jälkeen ollutkin. Mutta inhoan kaikkein eniten aamuja, jolloin joutuu jännittämään, onko liukasta vai ei, joten mieluummin varman päälle, eikö vaan 👍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *