Suunnitelmien toteutumispäivitys

Hyvää alkavaa vappua vielä näin lähempänä oikeampaa ajankohtaakin 😊 Ainakin tässä osassa maata Vappuaaton säästä tuli jopa parempi, mitä ounasteltiin ja erityisen paljon parempi ns. normaaliin vappusäähän verrattuna!

Ajattelin tänään kirjoittaa väliaikapäivityksen siitä, mitä vapuksi suunnittelin ja miltä edellisen päivitykseni TOP3-listan toteutuminen näyttää…

Listalla olivat kukat, grillaus ja kuohuva, ja näemmä tuo lista näytti olevan myös tärkeysjärjestys näille asioille. Aloitetaan viimeisestä eli kuohuvasta. Alkossa tai lähikaupan kuohuviinihyllyllä ei tullut tänään käytyä, joten se jäi hankkimatta. Kuten aiemmin on tullut jo todettua, kaupat ovat nykyään liiankin hyvin auki, mutta huomenna tätä hankintaa ei enää kannata edes tehdä – torstaina on jälleen työpäivä. Eli se siitä sitten 😊

Grillaaminenkin jäi tältä illalta, mutta siihen on huomenna vielä mahdollisuus. Isojen kauppojen ruuhkaan en suoraan sanoen jaksanut lähteä, mutta lähikaupankaan anti ei herättänyt intohimoja. Lihasta tai muista grilliherkuista ei siis tietoakaan, mutta tänään jäivät nakit ja grillimakkarakin ostamatta. Katsotaan tarjontaa huomenna uusin silmin.

Mutta kukat. Listan ykkönen hoitui tänään! Niitä nimittäin kävin ostamassa kotimatkalla! Puolivälissä kotia on jälleen tällä viikolla auennut ”kidutuskammio” eli kasvihuonemyymälä. Poikkean siellä yleensä kevään ja alkukesän aikana (se menee viimeistään juhannuksena kiinni) noin kymmenen kertaa 😊 Välillä vain tsekkaamassa tarjontaa, useimmiten muutama pikkukukka auton takaluukussa….

Kyllä, tunnustan, hämäystä – jopa itselleni. Eivät kesäkukkaostokseni todellakaan ole yhteissummaltakaan hirmuisia, mutta vielä pienemmiltä hankinnoilta ne tuntuvat, kun tekee monessa erässä 😂

Tänään en vielä uskaltanut ostaa muita kuin orvokkeja ja pari lobeliaa. Lupailee kylmenevää säätä, jota nämä onneksi kestävät. Ja orvokki on yksi lempikukistani muutenkin. Katsopa sitä läheltä ja tarkkaan, kukissa on aivan uskomattomia eri vivahteita!

Monet vaihtavat orvokit varsinaisiin kesäkukkiin jossain vaiheessa kesää. Minä en. Ei ole tarvettakaan, sillä monesti ensilumi peittää orvokkini ennen niiden lakastumista. Huomenna vasta istutushommiin – sitä odotan!

Hyvää Vapun jatkoa ja alkavaa toukokuuta!

Stella (256)