Elämän merkitykset

Hei taas, pitkästä aikaa!

Näinä pimeinä (tuulisina ja märkinäkin) aamuina voi olla hieman hankalaa saada inspiraatiota tai hyvää oloa mistään. Ainakin minulle, aamumörölle, käy usein näin. Tässä yhtenä aamuna ajatukset sai hereille artikkeli sveitsiläissyntyisestä, Yhdysvalloissa asuvasta kirjailijasta Emily Esfahani Smithistä.

Hän on kirjoittanut kirjan elämän merkityksestä ja sen löytämisestä. Smith nostaa esille neljä peruspilaria, joilla jokaisella on paikkansa, ja niiden merkitys voi vaihdella elämän eri vaiheissa. Ne muistamalla elämä saa merkityksellisyytensä.

YHTEENKUULUVUUS – Huomaa pienten hetkien merkitys.

TARKOITUS – Tunnista omat lahjasi ja vahvuutesi. Hyödynnä niitä töissä tai muussa elämässä.

TARINANKERRONTA – Kirjoita elämäsi asioista ja tapahtumista vaikka päiväkirjaan. Se auttaa jäsentämään elämää ja löytämään merkityksiä.

ITSENSÄ YLITTÄMINEN – Kokemus siitä, että on yhteydessä jonkin itseä suuremman kanssa. Joko hengellisesti tai musiikin, luonnon tms. kautta.

Smithin kirja Merkityksellisyyden voima, joissa näistä kerrotaan, on juuri julkaistu suomeksi. Täytyypä laittaa itsensä kirjajonoon, mutta huomaatteko, näistä samoista asioista minäkin olen kirjoittanut!

Stella (256)

Leave a Reply

Your email address will not be published.